BACK

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Υπέροχος μεζές για κρασάκι. Τα παραδοσιακά τυριά μελίχλωρο και καλαθάκι Λήμνου απογειώνουν το πιάτο με την πλούσια γεύση τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

25 κολοκυθοανθοί (καθαρισμένοι και πλυμένοι)

2 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

1 κολοκύθι (τριμμένο)

60γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

1κ.σ. φρέσκο άνηθο

1κ.σ. δυόσμο

150γρ. τυρί καλαθάκι

150γρ. τυρί μελίχλωρο

2 αυγά

80γρ. σταφίδες μαύρες (μουλιασμένες σε ούζο, ψιλοκομμένες)

150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250γρ. μπύρα ξανθιά παγωμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1: Ετοιμάστε την γέμιση. Ζεσταίνετε τα 60γρ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά , μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Κατεβάστε από την φωτιά και βάλτε τα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μέσα στο μπολ τα τυριά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες στραγγιγμένες, τα αυγά ανακατέψτε καλά και κρατήστε την γέμιση στην άκρη.

 

Bήμα 2: Ετοιμάστε κολοκυθολούλουδα. Γεμίστε προσεχτικά τα λουλούδια με την γέμιση. Δεν βάζετε μέχρι επάνω γέμιση, αφήνετε λίγο κενό για να διπλώσετε τις άκρες. Κρατήστε τα γεμισμένα λουλούδια στην άκρη.

 

Bήμα 3: Ετοιμάστε το κουρκούτι. Βάλτε μέσα σε ένα μπολ την μπύρα και προσθέστε λίγο αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός .

 

Bήμα 4: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο για τηγάνισμα μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι μέσα στο κουρκούτι και στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι με τα ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε τα λουλούδια για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Bήμα 5: Βγάλτε από το τηγάνι τα λουλούδια και αφήστε τα για 5 λεπτά πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

 

Bήμα 6: Σερβίρονται ζεστά.

 

Συνταγή από YOLENIS