BACK

Κεφτέδες (Coclo)

Να τρώς αυτά τα αλγερινά κεφτεδάκια είναι σκέτη απόλαυση και έχει πλάκα! Συνοδεύονται με ρύζι ή κους κους. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και αν μειώσετε λίγο την ποσότητα μπαχαρικών απλώς θα ξετρελαθούν!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (4 votes)

Συστατικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κεφάλι σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεσαίου μεγέθους αυγό, χτυπημένο
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. του γλυκού τριμμένο φύλλο δάφνης
1/8 κουτ. του γλυκού τριμμένο μασίς
1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1/8 κουτ. του γλυκού θυμάρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι κολίανδρος, δεμένος
3/4 φλιτζανιού νερό

Οδηγίες:

1. Αναμιγνύουμε καλά τον κιμά, το ρύζι, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι, το φύλλο δάφνης, το μασίς, το πιπέρι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. 

2. Σχηματίζουμε 2 μεγάλους κεφτέδες. 3. Βάζουμε κρεμμύδι, κολίανδρο και νερό σε μια κατσαρόλα. 
4. Προσθέτουμε τους κεφτέδες. 
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε πάνω από χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. 
6. Βγάλτε τον κολίανδρο. 
Σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.