BACK

Κανελόνια με σπανάκι, γιαούρτι και τυριά

Τα γευστικότατα κανελόνια με σπανάκι ταιριάζουν απόλυτα για πρώτο πιάτο αλλά και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (4 votes)

Συστατικά:

 

10 κανελόνια
400 γρ. σπανάκι
300 γρ. ανθότυρο
150 γρ. μυζήθρα ή φέτα
300 γρ. Total
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ. γ. φρέσκος βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

 

Καθαρίζουμε, αν χρειάζεται, και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.

Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά, προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και, όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά και το Total ανακατεύοντας προσεκτικά.

Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό το σκόρδο και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/