BACK

Χυλοπίτες με γιαούρτι και μαριναρισμένο αγγούρι

Ελαφρύ μεσημεριανό πιάτο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (1 vote)

Συστατικά:

 

500 γρ. χυλοπίτες
1 αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
Λίγο χονδρό αλάτι
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 0%
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Απλώνουμε τις ροδέλες του αγγουριού σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι.
Το αφήνουμε δέκα λεπτά, ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώστε να γίνουν al dente, τις σουρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Όσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον δυόσμο, λίγο πιπέρι και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/