BACK

Χυλοπιτάκι σούπα με αυγολέμονο

Ένα απλό καθημερινό πιάτο που σε ξαφνιάζει με το πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει, αν συνδυαστεί με το υπέροχο χυλοπιτάκι με γεύση μανιτάρι και λαχανικά.

Εξαιρετική η πινελιά του γιαουρτιού στο αυγολέμονο.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (7 votes)

Συστατικά:

150γρ. χυλοπιτάκι

2 αυγά

2 λεμόνια (χυμό)

60γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

600γρ. ζωμό λαχανικών

1 πράσο (ψιλοκομμένο)

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1:

Ετοιμάστε το χυλοπιτάκι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια καταρόλα και προσθέστε το πράσο. Σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραρεί και να πάρει λίγο χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη, τον χυμό από το 1 λεμόνι, το φύλλο δάφνης και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέστε το χυλοπιτάκι, ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το χυλοπιτάκι.

 

Bήμα 2:

Ετοιμάστε το αυγολέμονο. Βάλτε μέσα σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τον χυμό από το άλλο λεμόνι, ανακατέψτε και αρχίστε να προσθέτετε λίγο-λίγο από το ζωμό, μέχρι το μείγμα των αυγών να πάρει θερμοκρασία και να το ρίξτε όλο μαζί μέσα στην κατσαρόλα. Αφήστε το να πάρει μια βράση και κατεβάστε το από την φωτιά.

 

Bήμα 3:

Αφήστε την σούπα να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.

 

Συνταγή από YOLENIS