BACK

Χοιρινό με φασόλια χάντρες στην κατσαρόλα

Καιρός να δοκιμάσουμε το χοιρινό σε συνδυασμό με φασόλια χάνδρες και  κολοκυθάκια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

 

1,5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
500 γρ φασολάκια χάντρες
500 γρ πράσινα φασολάκια μπαρμπούνια
500 γρ κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
3 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

 

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά σοτάρω το χοιρινό με τα κρεμμύδια για δέκα περίπου λεπτά.
Μετά προσθέτω τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
Αφήνω το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.
Προσθέτω τις χάντρες, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και λίγο νερό ακόμα.
Αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να χυλώσει.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Όσο το φαγητό βράζει, κουνάω προσεκτικά την κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύω με κουτάλι για να μην διαλυθούν τα φασόλια και τα κολοκυθάκια.

 

Από το βιβλίο Ρένα της Φτελιάς  Συνταγές που αγαπήσαμε

 

Αγοράστε το βιβλίο από  Εκδόσεις Στεργίου

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: