BACK

Χοιρινό φιλέτο με λάχανο και ντομάτα

Ένα εξαιρετικό χειμωνιάτικο πιάτο που συνδυάζει το χοιρινό κρέας με τη γλύκα του μαγειρεμένου λάχανου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

4 χοιρινά φιλέτα κομμένα σε φέτες

1 kg λάχανο κομμένο σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

300γρ. ντομάτες ολόκληρες σε βάζο

3 κόκκους μπαχάρι

1 κανέλλα ξύλο ολόκληρη

100γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

200γρ. νερό

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

100γρ. oίνος λευκός

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1:

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε το ξερό κρεμμύδι να σοταριστεί.

 

Bήμα 2:

Έπειτα προσθέστε το λάχανο και αφήστε να μαραθούν σιγά-σιγά σε μέτρια φωτιά. 

 

Bήμα 3:

Ρίξτε την ντομάτα και τα μπαχαρικά . Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και το νερό. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί με κλειστό το καπάκι για 30’ λεπτά περίπου.

 

Bήμα 4:

Όταν είναι έτοιμο το λάχανο, ρίξτε  το αλάτι και το πιπέρι.

 

Bήμα 5:

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και προσθέστε τα κομμάτια του χοιρινού. Σοτάρετε καλά και από τις δύο πλευρές  και στο τέλος σβήστε με κρασί. Αλατοπιπερώστε.

 

Bήμα 6:

Βγάλτε το χοιρινό φιλέτο και σερβίρετέ το πάνω από το λάχανο σε βαθύ πιάτο.

 

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: