BACK

Η πίττα του βοσκού

Το ιδανικό πιάτο με γιαούρτι Total, για όσους αναζητούν παραδοσιακές συνταγές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

500 γρ. κιμάς αρνίσιος
20 ml ελαιόλαδο
1 kg πατάτες κομμένες σε κύβους
250 γρ. Total
50 ml ελαιόλαδο
2 κρόκοι αυγών
200 γρ. καρότο κομμένα σε κυβάκια
100 γρ. αρακά
100 ml γάλα
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 ml κόκκινο κρασί
300 ml ζωμός κότας
30 γρ. πελτές ντομάτας
20 ml soy sauce
½ ματσάκι θυμάρι σε φυλλαράκια
¼ ματσάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, μέχρι να φύγουν τα υγρά του και να καβουρδιστεί καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη soy sauce, τον πελτέ, το κόκκινο κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.

Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από σίτα για να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τους κρόκους και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/