BACK

Χωριάτικο ψωμί

Η πιο νόστιμη συνταγή για  χωριάτικο ψωμί! Ας ξαναδοκιμάζουμε τις παλιές γεύσεις.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

800 γρ. αλεύρι λευκό
600 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. μέλι
προζύμι

Οδηγίες:

Αποβραδίς αναπιάστε το προζύμι. Βάλτε στο μπολ του ζυμώματος ή του μίξερ το προζύμι που έχετε κρατήσει, προσθέστε ζεστό νερό όχι καυτό και ανακατέψτε το να διαλυθεί.

Βάλτε τόσο από το αλεύρι που να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το όλη νύχτα σε ζεστό μέρος. Την επομένη, προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε με ζεστό νεράκι μέχρι να γίνει ελαστική ζύμη.

Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρότερα και, αν θέλετε, πασπαλίστε λίγο σουσάμι στον πάτο του. Πλάστε το ψωμί, υγράνετε την επιφάνεια του με το χέρι σας και πασπαλίστε λίγο σουσάμι.

Σκεπάστε το καλά και αφήστε το να ανέβει. Το ψωμί με το προζύμι δεν θα διπλασιαστεί σε όγκο, αλλά θα γίνει περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερο.

Τρυπήστε το τότε σε ένα δυο σημεία και βάλτε το στο ζεστό φούρνο, στους 180°C. Για το ψήσιμο και το κρύωμα κάνετε τα ίδια με οποιοδήποτε ψωμί.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: