BACK

Χοιρινή τηγανιά με πατάτες, θυμάρι και γιαούρτι

Μία υπέροχη νοστιμότατη τηγανιά για κάθε περίσταση και οποιοδήποτε ποτό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

 

800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
700 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
1/3 φλ. τ. ελαιόλαδο
2 κ. γ. θυμάρι
300 γρ. Total
Τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

 

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού τσαγιού νερό.

Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει – αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και το Total και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/