Χοιρινή τηγανιά με πατάτες, θυμάρι και γιαούρτι
Μία υπέροχη νοστιμότατη τηγανιά για κάθε περίσταση και οποιοδήποτε ποτό.
Συστατικά:
800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
700 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
1/3 φλ. τ. ελαιόλαδο
2 κ. γ. θυμάρι
300 γρ. Total
Τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
Οδηγίες:
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού τσαγιού νερό.
Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει – αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και το Total και ...