BACK

Χαλουμόπιτες με ελιές και λιαστή ντομάτα

Το χαλούμι θα λιώσει στον φούρνο και θα είναι απίστευτα μαστιχωτό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ.φλυλλο κρούστας )

400 γρ. χαλούμι  Tριμμένο σε χοντρό τρίφτη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
100 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πολτό ελιάς
3 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Aλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για τα φύλλα και το ταψί

Οδηγίες:

 

Χτυπάτε τα αυγά με το εβαπορέ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί με τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τα αυγά και το αλατοπίπερο.

Διπλώνετε κάθε φύλλο κρούστας στη μέση αλείφοντας ανάμεσα με βούτυρο ή λάδι (το φύλλο θα διατηρήσει το μήκος του, αλλά θα μείνει το μισό στο πλάτος του).
Απλώνετε κατά μήκος μια λωρίδα γέμιση, τυλίγετε σε λεπτό ρολό και κατόπιν διπλώνετε το ρολό σαν σαλιγκάρι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας άλλα 9 σαλιγκάρια.
Τοποθετείτε τις χαλουμόπιτες σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, 30’ περίπου. Όσο είναι καυτές απλώνετε πάνω τον πολτό της ελιάς.
 

 

Tips

Tο Φύλλο Κρούστας είναι χοντρό όσο πρέπει για τις στριφτόπιτες, δουλεύεται εύκολα χωρίς να σπάει και παραμένει τραγανό.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: