BACK

Ζελέ Λεβάντας

Γλυκό βγαλμένο από τα παραμύθια! Άρωμα, υφή και γεύση τόσο απαλή που θα πρέπει να την προσφέρετε σε κάποιον πολύ ξεχωριστό. Συνταγές και φωτογραφίες παρμένες από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

55 γρ. φρέσκα φύλλα λεβάντας
425 γρ. λευκό γλυκό κρασί
55 γρ. ζάχαρη λεβάντας
3 φύλλα ζελατίνας
2 σταγόνες χρώμα βιολέτας

Οδηγίες:

1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Βάζουμε στη φωτιά το κρασί μαζί με τη φρέσκια λεβάντα και τη ζάχαρη λεβάντας.

2. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας πότε-πότε.

4. Προσθέτουμε τις δύο σταγόνες χρώμα βιολέτας και το αδειάζουμε κατά προτίμηση σε ατομικά φορμάκια.

5. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό. Γαρνίρουμε με κλωναράκια λεβάντας.


 

Tips

Ένα γλυκό κρασί της Σαντορίνης είναι το πιο κατάλληλο.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: