BACK

Τηγανητές ελιές με κρεμμύδι, ρίγανη και σκόρδο

Ιδιαίτερος μεζές, μερακλίδικος!. Ιδανικός για ούζο, με συνοδεία φρέσκου, χωριάτικου ψωμιού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
250 γρ. ελιές κατά προτίμηση θρούμπες
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα τριγωνικά κομμάτια (περίπου 3 φλιτζάνια)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.σ.  δυνατό ξύδι από κόκκινο κρασί
2 σφιχτοβρασμένα αβγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
3 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
1 αντίδι ή κόκκινο ζωχό κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τις ελιές. Σοτάρουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου τρία λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 7 λεπτά.

3. Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να τσιγαριστούν ελαφρά.

4. Βάζουμε τη μισή κουταλιά ρίγανη μαζί με το ξίδι. Όταν το ξίδι αρχίζει να τσιτσιρίζει, απομακρύνουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας μας.

5. Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τις ελιές και γενικώς τα στέρεα μέρη από το τηγάνι και διατηρούμε το ζουμί.

6. Τοποθετούμε τις ελιές και το μείγμα με τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με τα αντίδια ή τους ζωχούς. Πάνω σε αυτά, βάζουμε τα σφιχτοβρασμένα αβγά και τα ραδίκια. Περιχύνουμε με το ζουμί που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη που περίσσεψε.