BACK

Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεία να σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν για παράδειγμα αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάτι στα γρήγορα ή προκύψει ένα δείπνο με φίλους όταν δεν τον περιμένετε. Μπορείτε να την αρωματίσετε με ό,τι ξερό ή φρέσκο βότανο σας βρίσκεται, όπως μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο...

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 πακέτο σφολιάτας
100γρ μαργαρίνη

400γρ ανθότυρο τριμμένο
½ κ.σ. βασιλικό
200γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
380γρ κρέμα γάλακτος
3 αβγά χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC

1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία και με τη μισή ποσότητα αλείφουμε ένα ταψί.

2. Απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί.

3. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει

4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας

6. Ψήνουμε φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.

 

Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: