BACK

Πένες με σπανάκι και τυρί κρέμα

Ένα ελαφρύ πιάτο που τα συγκεντρώνει όλα: ζυμαρικά, τυρί, πρασινάδα! Η γεύση δένει τέλεια στο πιάτο και το στόμα.

Μπορείτε για extra fun να τρίψετε λίγο καρύδι στη σάλτσα του σπανακιού. Ταιριάζει πολύ και δίνει μια ενδιαφέρουσα υφή στο πιάτο σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

500 γρ.σπανάκι
500 γρ. πένες
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
400 γρ φρέσκο τυρί κρέμα
αλάτι & πιπέρι
τυρί τριμμένο προαιρετικά

Οδηγίες:

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά να πιει τα υγρά του.

3. Προσθέτουμε τον άνηθο και μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ. Χτυπάμε να γίνει κρέμα, το ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού και αλατοπιπερώνουμε

4, Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και τα στραγγίζουμε.

5. Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα σπανάκι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις πένες. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει η σάλτσα παντού.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρέσκειας μας