Ρεβύθια με ταχίνι και λεμόνι
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/07/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 02/21/2018 - 12:51
Μια γρήγορη εκδοχή του χούμους! Μπορείτε να καταψύξετε την παρασκευή αυτή και να την έχετε έτοιμη για το τραπέζι σας ξεπαγώνοντάς τη.
Συστατικά:
500 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
1/3 φλ. χυμός λεμονιού
1/4 φλ. ταχίνι
3 κ.σ. κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. κομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
1/4 κ.γλ. τριμμένο κύμινο
2 αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαϊντανό ή κόλιανδρο για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κύμινο και το σκόρδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα ρεβύθια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου και σερβίρουμε με κράκερς ή πίτες.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Ειδικές κατηγορίες: