BACK

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και φασκόμηλο

Το καλύτερο κομμάτι από το χοιρινό κρέας με όμορφα αρώματα από το φασκόμηλο και την πικάντικη μουστάρδα να δίνει εντάσεις. Συνοδεύεστε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές, αλλά και με ρύζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500γρ.  ψαρονέφρι
2 κ.σ. λάδι ελιάς
2 κ.σ.  βούτυρο φρέσκο ανάλατο
2 ποτήρια άσπρο κρασί
1 φλ. ζωμό λαχανικών (ή κύβο)
2-3 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
φυλλαράκια φασκόμηλου
τσάιβς
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά φιλετάκια (πάχους περίπου 2 εκ.).

1. Σε ένα αρκετά βαθύ ανοξείδωτο τηγάνι αφήνουμε το λάδι να κάψει μαζί με το μισό βούτυρο.

2. Ροδίζουμε καλά - δε φοβόμαστε τη δυνατή φωτιά - και από τις δύο πλευρές τα φιλετάκια μας από το ψαρονέφρι. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε σε μέρος ζεστό.

3. Ρίχνουμε το άσπρο κρασί στο τηγάνι και ξεκολλάμε τις "καραμέλες" του ψητού.

4. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών και τα φυλλαράκια του φασκόμηλου.

5. Μόλις αρχίσει να ρουφάει λίγο η σάλτσα, διαλύουμε και την καλής ποιότητας μουστάρδα μας. Την αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο ακόμα - και δεν τη θέλουμε ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.

6. Ξαναβάζουμε μέσα στο τηγάνι τα φιλετάκια από το ψαρονέφρι κι ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη σάλτσα οι χυμοί που έχουν στάξει από τα κομμάτια του χοιρινού φιλέτου.

7. Δένουμε και "γυαλίζουμε" στο τέλος τη σάλτσα, χτυπώντας μέσα με το σύρμα ή με ένα πιρούνι το υπόλοιπο φρέσκο βούτυρο.

8. Απλώνουμε τη σάλτσα στα πιάτα, ακουμπάμε από πάνω τα φιλετάκια μας πασπαλισμένα με λίγα ψιλοκομμένα τσάιβς.