BACK

Παναρισμένες γεμιστές ελιές με βότανα

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό ή μεζεδάκι για το τραπέζι ή το ουζάκι σας αντιστοίχως. Αυτό το πιάτο έχει λεπτοδουλειά, αλλά είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό και σπάνιο κέρασμα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

250 γρ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια
1 κόκκινο, ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 φέτες  ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη
1/2 φλ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλ.  τριμμένη φρυγανιά

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ζαμπόν, το ελαιόλαδο και το πιπέρι καγιέν μέχρι να γίνουν αλοιφή.

2. Βάζουμε το μείγμα σε χωνί ζαχαροπλαστικής και πολύ προσεκτικά για να μην τις διαλύσουμε, γεμίζουμε μία μία τις ελιές.

3. Σε δύο πιάτα βάζουμε λίγο αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά και σε ένα μπολ το αβγό.

4. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

5. Βουτάμε τις ελιές στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά και τις ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστούν, μέχρι η φρυγανιά να αρχίσει να χρυσίζει.

6. Τις τοποθετούμε επάνω σε πιατέλα που έχει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, προκειμένου να τραβήξει το λάδι από το τηγάνι.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: