BACK

Ντιπ με μαϊντανό και κρεμμύδι από την Σύρο

Νοστιμότατο συνοδευτικό για ψωμί (και ουζάκι) ή σαλτσούλα για το ψάρι ή το κρέας μας. Πολύ ζωντανή γεύση που αναδεικνύει ό,τι κι αν συνοδεύει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

1 1/2 φλ. πλατύφυλλο μαϊντανό
250 γρ μπαγιάτικο ψωμί
1 μεσαίου μεγέθους, τεμαχισμένο, κόκκινο κρεμμύδι
1 μεγάλο κρόκο αβγού
1/2 - 3/4 φλ. έξτρα, παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
1 - 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Μουσκεύουμε το ψωμί κρατώντας το για λίγο κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης και εν συνεχεία το στραγγίζουμε καλά απ' τα νερά του.

2. Περνάμε το μαϊντανό και το τεμαχισμένο κρεμμύδι από το μπλέντερ.

3. Σταδιακά, προσθέτουμε το ψωμί και το αβγό.

4. Αργά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, εναλλάσσοντας μεταξύ των δύο.

5. Αλατοπιπερώνουμε

Το μείγμα μας πρέπει να αποκτήσει μια υφή κρεμώδη. Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή σαν συνοδευτικό ψημένου κρέατος/ψαριού.