BACK

Μπρόκολο με ελαιόλαδο

Βραστή και υγιεινή σαλάτα μπρόκολο! Ιδανικό συνοευτικό για ψητό ψάρι ή και σκέτη με ωραία φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο μπρόκολο σε κομμάτια
2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα
3 φλ. ξύδι από άσπρο κρασί
2 φλ. άσπρο κρασί
6-8 κόκκους μαύρο πιπέρι
3-4 λωρίδες από φλούδα λεμονιού
1 κ.σ. αλάτι

Οδηγίες:

1. Πλένουμε το μπρόκολο καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει από τα νερά του.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό, ξίδι, κρασί, δαφνόφυλλα, αλάτι και τις φλούδες του λεμονιού.

3. Προσθέτουμε τα κομματάκια μπρόκολο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου πέντε λεπτά. Βγάζουμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για να στραγγίξουν τα νερά του.

4. Τοποθετούμε τα κομματάκια μπρόκολο σε στεγνό και καθαρό δοχείο και ρίχνουμε ελαιόλαδο, μέχρι να σκεπαστεί εντελώς. Αφήνουμε για δέκα λεπτά και προσθέτουμε επιπλέον λάδι εάν χρειαστεί. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.