BACK

Μπακαλιάρος με πατάτες

Ένας μπακαλιάρος λεμονάτος, πατατάτος και κατσαρολάτος! Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή και άσπρη. Αν αφαιρέσουμε λάδι τότε "δένουμε" τη σάλτσα με 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ. Μια πολύ νόστιμη συνταγή από τα Επτάνησα!

Συνταγή από το βιβλίο της Τούλας Σκληρού: "Γεύσεις από την Λευκάδα"

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

1300 γρ. μπακαλιάρος παστός
1 1½ κιλό πατάτες
1 1½ φλ. λάδι
2-3 λεμόνια (το χυμό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδο
πιπέρι
2-3 φλ. νερό

Οδηγίες:

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, βάζουμε τον μπακαλιάρο σε λεκάνη με νερό για να ξαλμυρίσει, αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια. Αλλάζουμε περίπου ανά τριωρο το νερό.

Καθαρίζουμε τα λέπια και τον ξεπλένουμε καλά.Σε μέτρια ρηχή κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες σφήνες, το τριμμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα από πάνω.


Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι, το λάδι και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Προσέχουμε να μην κολλήσει και μήπως χρειασθεί λίγο νερό ακόμη.

 Όταν βράσουν όλα τα υλικά και ο ζωμός έχει πυκνώσει, ρίχνουμε τα λεμόνια γύρω-γύρω και κουνάμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.


 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: