BACK

Κροκέτες σολομού και καμαμπέρ

Ένα ιδιαίτερο πιάτο που σερβίρεται σαν πρώτο, συνοδευτικό ή σαν κύριο γεύμα με λαχανικά ή σαλάτα. Ο σολομός πάντα εντυπωσιακός, εδώ σε έναν τρόπο μαγειρέματος που δεν τον έχουμε συνηθίσει. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 μεγάλες πατάτες, περίπου 1 κιλό, καθαρισμένες και κομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2Χ215 γρ. ροζ σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο και κομμένο
1 κ.σ. κομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξίδι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
60 γρ. τυρί καμαμπέρ κομμένο σε κύβους
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τριμμένο πιπέρι έξτρα
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα, έξτρα
1 ½ φλ. φρυγανιά
λάδι, για βαθύ τηγάνισμα

Οδηγίες:

1. Βράζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις στραγγίζουμε

2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. 

3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σολομό, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ξίδι, το αβγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

4. Χωρίζουμε το μείγμα σε 16 ίσα μέρη.

5. Πλάθουμε κάθε μέρος σε σχήμα λουκάνικου μήκους περίπου 7 εκ., βάζοντας ένα κομμάτι καμαμπέρ στο κέντρο του καθενός. Προσέχουμε να είναι καλά τυλιγμένο το τυρί.

6. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το πιπέρι πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας.

7. Βάζουμε τις κροκέτες στο αλεύρι και αλευρώνουμε.

8. Τις βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και ύστερα στη φρυγανιά.

9. Τις φυλάμε σκεπασμένες στο ψυγείο για 3 ώρες. 

10. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις κροκέτες σε μέτρια-δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

11. Βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις διατηρούμε ζεστές. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλες τις κροκέτες. 

Tips

Αν η μυρωδιά του καμαμπέρ είναι πολύ βαριά για την προτίμησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο γαλλικό παρόμοιο τυρί.