BACK

Καλαμάρι φιλέτο γεμιστό με φέτα και ντομάτα

Αν βρείτε φρέσκα, μεγαλόυτσικα καλαμάρια σίγουρα το φαγητό αυτό θα είναι πολύ διαφορετικό. Ωστόσο αν γνωρίζετε να αγοράσετε καλά κατεψυγμένα η συνταγή αυτή δε θα σας απογοητεύσει με την ένταση της γεύσης της, και τα αρώματά της!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (6 votes)

Συστατικά:

500 γρ. καλαμάρι φιλέτο
1/2 φλ. τυρί  φέτα τριμμένη
1 μέτρια ώριμη σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Ξεπαγώνουμε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Το πλένουμε και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε τα πλοκάμια τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα κρατάμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε προσεκτικά τη φέτα με την ντομάτα και το μαϊντανό και γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση.

Κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια πιέζοντας τα προς τα μέσα .  

Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο λάδι, αλείφουμε και τα καλαμάρια και τα ψήνουμε προσεκτικά από  όλες τις πλευρές για 7-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση της φωτιάς.

Φροντίζουμε να μην παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.

Σερβίρουμε τα καλαμάρια σε πιατέλα γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Συνοδεύουμε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.