BACK

Χοιρινό καπνισμένο με τρία διαφορετικά αρωματικά βότανα

Θέλει λίγο παραπάνω θάρρος η εκτέλεση αυτής της συνταγής! Οπλιστείτε λοιπόν με αυτοπεποίθηση, γιατί αν τα καταφέρετε θα έχετε κάνει μόνοι σας καπνιστό κρέας και μάλιστα με μυρωδικά από τα καλύτερα. Τα αρώματα γίνονται ακόμα πιο πλούσια με τα φύλλα λεμονιού στα οποία μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα από τη φλούδα του λεμονιού, προσοχή όμως όχι την άσπρη σάρκα γιατί θα πικρίσει. Καλού κακού έχετε μια κατσαρόλα με νερό την ώρα τους "καπνίσματος". Να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη με το κόκαλο
1 ματσάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 ματσάκι αποξηραμένο φασκόμηλο
1 ματσάκι αποξηραμένο θυμάρι
φύλλα λεμονιού
αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.

1. Κόβουμε το χοιρινό κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το πασπαλίζουμε με αλάτι. Το αφήνουμε με το αλάτι τους για 8-10 ώρες εντός ψυγείου. Τοποθετούμε το κρέας στη σχάρα του φούρνου, αφού προηγουμένως έχουμε βάλει ένα μεγάλο ταψί με νερό στον πάτο του φούρνου, για να μαζεύει το λίπος.

2. Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180º C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 60-80 λεπτά τουλάχιστον.

3. Όταν ροδίσουν τα κομμάτια του χοιρινού, βγάζουμε πολύ προσεκτικά το ταψί που έχουμε τοποθετήσει κάτω από τη σχάρα. Στη θέση του, τοποθετούμε ένα πυρέξ με τα αρωματικά βότανα. Αφού κλείσουμε το γενικό διακόπτη παροχής ρεύματος, βάζουμε φωτιά στα αρωματικά βότανα για να "καπνίσουν" το κρέας μας.

4. Σε μία επιφάνεια, απλώνουμε 2-3 λαδόκολλες. Βάζουμε τα φύλλα λεμονιού και από πάνω τοποθετούμε τα ζεστά κομμάτια χοιρινού και τυλίγουμε.

5. Αφήνουμε για περίπου μία ώρα για να πάρει τη μυρωδιά του λεμονιού.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: