BACK

Χαλβάς με ρυζάλευρο και αμύγδαλα

Χαλβάς όπως δεν το έχουμε συνηθίσει. Ζάχαρη και ξηροί καρποί, βούτυρο και ρυζάλευρο. Δεν είναι νηστίσιμος, αλλά αυτό είναι που τον κάνει τόσο αρωματικό και διαφορετικό από τους άλλους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

2 φλ. ρυζάλευρο
4 φλ. ζάχαρη
7 φλ. νερό
1 φλ. ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

1. Ανακατεύουμε το ρυζάλευρο μαζί με το νερό μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

4. Προσθέτουμε σ' αυτό το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή, κρεμώδης μάζα και να πήξει. Ο χαλβάς δεν πρέπει να είναι σκληρός αλλά μαλακός σαν ζελέ.

5. Βάζουμε τα αμύγδαλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.

6. Το απλώνουμε ζεστό σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.

 

Tips

Σερβίρεται ζεστός ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: