BACK

Γλώσσα τηγανητή με σάλτσα μενιέρ βούτυρου και λεμονιού

Μία φινετσάτη συνταγή με αρώματα από Γαλλία. Το βούτυρο αναδεικνύει όλη τη γεύση και τα υγρά του ψαριού, ενώ το λεμονι προσφέρει την οξύτητα και τη δροσιά του για να κάνει την καλύτερη αντίθεση!Να θυμάστε ότι το λάδι του τηγανίσματος του ψαριού δεν χρησιμοποιείται για τη σάλτσα, αλλά χρησιμοποιούμε καθαρό λαμπικαρισμένο βούτυρο. Και η πληροφορία της ημέρας είναι ότι κάθε παράγωγο της σάλτσας μενιέρ παίρνει το όνομά του από το όνομα του υλικού που προσθέτουμε, εδώ βούτυρο και λεμόνι. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (8 votes)

Συστατικά:

800 γρ. φιλέτα γλώσσας
αλεύρι
100 γρ βούτυρο
2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι

Γαρνιτούρα Λαχανικά ατμού

400 γρ πατάτες
200 γρ μπρόκολο
αλάτι & πιπέρι


 

Οδηγίες:

 


1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γλώσσες, τις φιλετάρουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν​. Στύβουμε το ένα λεμόνι και το άλλο το καθαρίζουμε και βγάζουμε τα φιλέτα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα γλώσσας. Τα γυρνάμε μόνο μία φορά για να μη διαλυθούν.

2. Βγάζουμε τα φιλέτα γλώσσας από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε από το επιπλέον λάδι σε χαρτί κουζίνας.

3. Προσθέτουμε νέο βούτυρο και αφού κάψει σβήνουμε με χυμό λεμονιού προσθέτοντας αλατοπίπερο.

4. Καλύπτουμε τις γλώσσες με αυτή τη σάλτσα και τις γαρνίρουμε με τα φιλέτα λεμονιού και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε στο πιάτο με λαχανικά ατμού (πατάτες σε τουρνέ και μπρόκολο σε μπουκέτα).

Tips

Αν θέλουμε μια πιο παχύρεστη σάλτσα, μπορούμε να δέσουμε στο τέλος με λίγο παγωμένο βούτυρο ή ελάχιστο αλεύρι στη μύτη του κουταλιού.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: