BACK

Φουσίλι με καυτερή σάλτσα κολοκυθιών

Τα κολοκύθια από μόνα τους μπορούν να κάνουν μια πεντανόστιμη σάλτσα για ζυμαρικά. Εδώ για τους λάτρεις των πικάντικων πιάτων βρίσκουμε ένα πιάτο με αρώματα, πράσα και κολοκύθια στην καλύτερή τους εκδοχή!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ ζυμαρικά φουζίλι
500 γρ κολοκύθια
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. κάρι
20 γρ σπόρους παπαρούνας
1/2 καυτερή πιπεριά
2 πράσα
αλάτι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε τα κολοκύθια από τα σπόρια, τη φλούδα και τις ίνες. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  • Αφαιρούμε τα πράσινα μέρη από τα πράσα, τα ανοίγουμε στα δύο, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες

1. Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα κολοκύθια να ζεματιστούν και αφήνουμε να βράσουν χωρίς να λιώσουν.

2. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι λιώνουμε την καυτερή πιπεριά

3. Προσθέτουμε τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά περίπου.

4. Μόλις βράσουν τα κολοκύθια, τα σουρώνουμε (κρατάμε το νερό) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε κάρι.


5. Χτυπάμε το περιεχόμενο του τηγανιού ώσπου να φτιάξουμε μια κρεμώδη σάλτσα προσθέτοντας και λίγο βρασμένο νερό από την κατσαρόλα με τα κολοκύθια.

6. Ξαναβάζουμε το νερό που έβρασαν τα κολοκύθια και ρίχνουμε τα φουσίλι.

7. Τσιγαρίζουμε τα σπόρια της παπαρούνας και όταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα των κολοκυθιών.

Πασπαλίζουμε με τα σπόρια της παπαρούνας.