BACK

Φιλέτο γλώσσας με γέμιση γαρίδας

Ένα όμορφο πιάτο θαλασσινών σε εμφάνιση και γεύση! Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος μπορείτε να δέσετε την σάλτσα και με κορν φλάουρ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

700 γρ. γλώσσα φιλέτο 
120 γρ. μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ.μουστάρδα
1/4  φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμός 1 λεμονιού
1/4 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. νερό
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Για γαρνίρισμα:
ψιλοκομμένα τσάιβς ή άνηθο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC


1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τη φρυγανιά, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού τα φιλέτα γλώσσας και τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά γέμισης στην πλευρά του κεφαλιού και τυλίγουμε τη γλώσσα σε ρολό, από το κεφάλι προς την ουρά του φιλέτου. Στερεώνουμε την ουρά με μια οδοντογλυφίδα.

3. Τοποθετούμε τα ρολά γλώσσας σε σειρές στο ταψί και τις περιχύνουμε με το λάδι, το υπόλοιπο λεμόνι και το κρασί και το νερό.

4. Ψήνουμε τα ρολά γλώσσας για 15 λεπτά περίπου.

5. Σουρώνουμε το ζωμό από το ταψί μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

6. Σερβίρουμε τα ρολά γλώσσας σε πιατέλα ή στα πιάτα, περιχύνουμε με σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες γλώσσες, απλά αφήστε τις να ξεπαγώσουν μέσα σε νερό με αλάτι.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: