BACK

Φιλέτα μοσχαρίσια με εστραγκόν

Για μια gourmet Τσικνοπέμπτη αυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει. Το καλύτερο κομμάτι κρέας μαγειρεμένο με το ιδιαίτερο άρωμα του εστραγκόν! Αν θέλετε να ελαφρρύνετε τη συνταγή μπορείτε να μην τηγανίσετε το μοσχάρι, αλλά να το μαγειρέψετε σε τηγανόσχαρο καλά ζεσταμένο.  Αν και στο Gourmed πιστεύουμε ότι το μοσχαρίσιο φιλέτο απαιτεί την καλύτερη μεταχείριση!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6 φιλέτα μοσχαρίσια
3 κ.σ.ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
εστραγκόν φρέσκο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
1 ποτήρι ζωμός κρέατος
πιπέρι & αλάτι"

Οδηγίες:

1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.

2. Τηγανίζουμε με το βούτυρο και το λάδι για 4' από κάθε πλευρά.

3. Αφαιρούμε τα φιλέτα και το λάδι και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί να βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ του μέχρι να μείνει το μισό.

4. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα αφήνουμε στη φωτιά για 5'.

5. Βάζουμε τα φιλέτα και τα εστραγκόν, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αποφεύγουμε να πάρει βράση για να μη σκληρύνει το κρέας.

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψαρονέφρι με τον ίδιο τρόπο.