BACK

Ταλιατέλες με βότκα, σολομό πράσινο πιπέρι και μπρικ

Εύγευστο και φινετσάτο πιάτο, ιδανικό για δείπνο για δύο. Όποιο από τα συστατικά δεν το συμπαθείτε μπορείτε να το παραλείψετε, π.χ. το ροκφόρ και αν θέλετε να το αντικαταστήσετε με λίγο λευκό τυρί κρέμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.4 (7 votes)

Συστατικά:

500 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. βούτυρο
100 ml βότκα
​50 γρ μπρικ

300 γρ. καπνιστό σολομό
80 γρ. ροκφόρ κομματιασμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι,πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγα τσάιβ για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1. Κόβουμε το σολομό σε μικρά ορθογώνια κομμάτια ή λωρίδες.

2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε το μισό σολομό και λίγο πράσινο πιπέρι και τον σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

5. Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

6. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι και το ροκφόρ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.

7. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

8. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό το μπρικ τα τσάιβ και σερβίρουμε.