BACK

Γυαλιστερές με φρούτα και φρέσκια ρίγανη

Ξέρω, ακούγεται περίεργο, θα δικαιωθείτε όμως με την απλότητα και τα αρώματα του πιάτου.

Οι γυαλιστερές είναι ο βασιλιάς των οστρακοειδών.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.2 (6 votes)

Συστατικά:

8 γυαλιστερές
4 τεμάχια καλαμπόκι baby
Σμέουρα 10 τεμάχια
60 γρ Ρόδι,σπόροι
Πιπέρι μείγμα, φρεσκοτριμμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
40 ml ζωμό ψαριού
Φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες:

Ξεκινούμε αρχικά από τα κοχύλια μας.
Με ένα μαχαίρι και προσεχτικά τα ανοίγουμε από την πίσω μεριά των νευρώνων τους.
Καθαρίζουμε άμμο, έντερα και λοιπές βρωμιές.
Σε νερό που κοχλάζει, τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα όστρακα, το ρόδι και το καλαμπόκι.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό απορροφηθεί,

ρίχνουμε και το ζωμό.

Προσθέτουμε τα σμέουρα, πιπέρι και τη ρίγανη.
Αφήνουμε να βράσει έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
Σερβίρουμε αμέσως.


Καλή σας Όρεξη.