BACK

Γλυκό Μήλο Φιρίκι

Το Φιρίκι Πηλίου είνια πιο γλυκό και πιο εύγεστο μήλο της χώρας μας, προϊόν Π.Ο.Π της περιοχής! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

 
½  κιλό μήλα φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
½ λεμόνι (το χυμό)
1-2 ξύλα κανέλας
8-10 γαρύφαλλα
Αμύγδαλα ασπρισμένα
3-4 κουταλιές γλυκόζη

Οδηγίες:

 

Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε τα φιρίκια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει». Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα. Μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα για φύλαξη.

 

 

 

Tips

Για να ασπρίσουμε τα αμύγδαλα : σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και τα ρίχνουμε μέσα. Όταν ξαναρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε να βράσουν 30 δευτερόλεπτα ως ένα λεπτό και τα κατεβάζουμε (ή τα κατεβάζουμε αμέσως και τα αφήνουμε 2 λεπτά μέσα στο καυτό νερό). Δοκιμάζουμε αν ξεφλουδίζονται , τα πιο φρέσκα θέλουν ελάχιστα δευτερόλεπτα βράσιμο.Χύνουμε το ζεστό νερό και τα βάζουμε σε κρύο. Βγάζουμε λίγα λίγα από το νερό, τα τρίβουμε ανάμεσα στα δάκτυλά μας και το φλούδι φεύγει. Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν τελείως.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: