BACK

Γεμιστά Κολοκυθάκια με ντομάτα και σκόρδο

Το πιάτο αυτό μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως για τους χορτοφάγους αλλά και ως ορεκτικό σε ένα γεύμα. Το δέσιμο του κολοκυθιού με την ντομάτα είναι ιδιαίτερο και πρωτότυπο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6-8 μέτρια κολοκυθάκια
2 κ.σ. βούτυρο
1 κομμένο κρεμμύδι
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
3 αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες (χωρίς τους σπόρους)
1 φλ. κομμένα μανιτάρια
1 κ. γλ. βασιλικός
1 κ.σ. κομμένος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

1. Ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια σε καυτό νερό για 5 λεπτά.

2. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Αφαιρούμε τη σάρκα τους, χωρίς να την πετάξουμε.

3. Λειώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για ακόμη 5 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν το ζουμί τους.

6. Προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια μαζί με τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά.

7. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τα πασπαλίζουμε με το τυρί.

8. Ψήνουμε  για 30 λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.