BACK

Γέμιση για κρεατόπιτα

Νόστιμη γέμιση για μια ωραία κρεατόπιτα. Επιλέξτε τη ζύμη που θέλετε και ακολουθήστε εδώ τις οδηγίες για το ψήσιμο   

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά χωρίς κόκαλα
1 κιλό κρεμμύδια
2 αβγά
2 μπαλάκια φιδέ
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
1 κ.γλ. πιπέρι
αλάτι

Οδηγίες:

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 φλιτζάνια νερό βράζουμε το κρέας. Αρχικά ξαφρίζουμε συνέχεια το κρέας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για 2 με 2,5 ώρες φροντίζοντας να μείνει 1 φλιτζάνι ζουμί.

2. Κρατάμε το ζουμί και χωρίζουμε το κρέας μέχρι να κρυώσει.

3. Με τα χέρια μας διαλύουμε το κρέας σε πολύ μικρές ίνες και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί.

4. Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν λίγο με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα  στην οποία προσθέτουμε στη συνέχεια και το κρέας.

5. Ανακατεύουμε αρχικά συνέχεια μέχρι το κρεμμύδι και το κρέας να γίνουν ομοιόμορφα. 

6. Βάζουμε το αλάτι που θέλουμε (Το κρεμμύδι είναι πολύ γλυκό και θέλει αρκετό αλάτι) και μία κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά και με κλειστό καπάκι για όση ώρα χρειάζεται ώστε να γίνει μία ομογενής μάζα, συνήθως γύρω στη μιάμιση ώρα.

7. Αφού κατεβάσουμε τη γέμιση από τη φωτιά, προσθέτουμε πρώτα  το φιδέ τον οποίο πρώτα έχουμε σπάσει με το χέρι μας σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια τα δύο αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην προλάβουν και ψηθούν και γίνουν σαν κομμάτια ομελέτας.

Τοποθετούμε κατευθείαν στα φύλλα που έχουμε ανοίξει. Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιση ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

 

Tips

Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά από τον κληπο σας
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: