BACK

Γαλοπούλα με σαμπάνια

Σπιρτόζικη και λαχταριστή σας υπόσχεται γκουρμέ γεύσεις με φθηνά υλικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1800 γρ. περίπου γαλοπούλας, στήθος ή μπούτι (σε κομμάτια)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ λίτρο σαμπάνια brut
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (0,20 lt)
75 γρ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του γαλόπουλου και μετά περάστε τα από το αλεύρι.

Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κάψει, βάλτε το γαλόπουλο για 10 λεπτά γυρίζοντάς το απ’ όλες τις μεριές για να ροδίσει.

Ρίξτε τη σαμπάνια. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε το για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και αφήστε το στη φωτιά για 15 λεπτά ακόμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε για 3 λεπτά.

Σερβίρετε σε βαθιά ζεστή πιατέλα. (Η υπόλοιπη σαμπάνια θα χρησιμοποιηθεί για αφρόλουτρο).

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: