BACK

Φρικασέ κατσικάκι με διάφορα χόρτα

Το φρικασέ με κατσικάκι και διάφορα χορταρικά είναι μία διαφορετική εκδοχή του κλασσικού φρικασέ που θα το βρείτε σαφώς νοστιμότερο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (6 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κατσικάκι χεράκι ή μπούτι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γρ. μαρούλι
200 γρ. καυκαλήθρες
200 γρ. σέσκουλα
200 γρ. μυρώνια
1 ματσάκι άνηθος
2 αβγά
χυμός από 2-3 λεμόνια

Οδηγίες:

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.

Το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι.

Προσθέτουμε τα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τα σέσκουλα, τα μυρώνια και τον άνηθο χοντροκομμένα.

Τα γυρίζουμε δύο βόλτες, ρίχνουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα ζεματάμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Ελέγχουμε την ποσότητα του νερού.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου, όσο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ θα ρίχνουμε σιγά-σιγά 5-6 κουταλιές της σούπας από το ζεστό ζουμί του φαγητού.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας.

Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε ελαφρά και κυκλικά την κατσαρόλα, για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα.

Δεν πρέπει να την αφήσουμε να βράσει, γιατί το αυγολέμονο θα κόψει.

 

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με άνηθο.