BACK

Φράουλα τσίζκεϊκ με semifreddo

Το τσίζκεϊκ είναι ακόμα πιο λαχταριστό όταν γίνεται με semifreddo με απίθανες ανοιξιάτικες φράουλες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

ΒΑΣΗ
250 γρ. μπισκότα Digestive 
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

4 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου 
1 κ.κ βάμμα βανίλιας 
1/3 φλ. μέλι 
1/3 φλ. ζάχαρη 
1 1/2 φλ. κρέμα γαλακτος 
250 γρ. φράουλες, πλυμένες καθαρισμένες και στεγνές
 

Οδηγίες:

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.  Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς το με την παλάμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. 
Σε μπεν μαρί χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια  μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. 
Λιώνουμε με ένα κουτάλι τις μισές φράουλες και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και την κρέμα αυγών. Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση. 
Βάζουμε το μείγμα πάνω στο ψημένο μπισκότο και σφηνώνουμε ανάμεσα τις κομμένες στα δύο φράουλες με την κομμένη μεριά προς τα πάνω.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες. 
Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες αλλά ταιριάζει και με γλυκό του κουταλιού φράουλα
 

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: