BACK

Φιλέτο σφυρίδας σε μαρμελάδα από κρεμμύδια

Τη σφυρίδα την απολαμβάνουμε τους χειμερινούς μήνες και τους πρώτους μήνες της άνοιξης. Είναι από τα νοστιμότερα -και καλύτερα- ψάρια που εδώ με τη μαρμελάδα από κρεμμύδια κάνουν ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πιάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
120 ml ξύδι βαλσάμικο
240 ml κόκκινο κρασί
ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
2-3 καρφιά γαρύφαλλο
40 γρ βούτυρο
600 γρ φιλέτο σφυρίδα
500 ml ζωμός ψαριού
120 ml άσπρο κρασί

Για το γλυκό σκόρδο
12 τεμάχια σκελίδες
60 γρ ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 γρ άσπρο κρασί
1 lt. ζωμός ψαριού
120 γρ φρέσκια ντομάτα σε καρέ
35-40 γρ γλυκό σκόρδο
30 γρ ελαιόλαδο

Οδηγίες:

1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρά.

2. Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

3. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε πολύ χαμηλή φωτιά , προσθέτοντας τα δαφνόφυλλα, το γαρύφαλλο και το αλατοπίπερο.

4. Βράζουμε για 3 φορές, αλλάζοντας το νερό τις σκελίδες του σκόρδου.

5. Κρατάμε λίγο από το τρίτο νερό, το χτυπάμε στο μίξερ με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για να γίνει πολτός.

6. Σοτάρουμε τη σφυρίδα σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο και την ντομάτα καρέ.

7. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ψαριού.

8. Τελειώνουμε το μαγείρεμα στο φούρνο ψήνοντας για 20 λεπτά περίπου στους 180°C.

9. Βγάζουμε το ψάρι, το περιχύνουμε με το γλυκό σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Για να σερβίρουμε
βάζουμε στο κέντρο του πιάτου τη μαρμελάδα των κρεμμυδιών, από πάνω τη σφυρίδα και γύρω γύρω τη σάλτσα.

Tips

Μπορούμε να βάλουμε πράσα αντί για κρεμμύδια
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: