BACK

Φιλέτο μπουκίτσες με μπέικον, κονιάκ και θυμάρι

Μια ωραία συνταγή που συγκεντρώνει τα αρώματα του θυμαριού με το αλκοόλ και το μπέικον γύρω από το βασιλιά των κρεάτων! Μια συνταγή κατάλληλη για να την προσφέρετε σε εκείνον ή σε εκείνη...

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 μεγάλο φιλέτο μοσχαρίσιο
500 γρ. μπέικον
½ φλ. κονιάκ
1 ½ φλ. κρασί κόκκινο
400 γρ ντοματάκια
1 ½ κ.γλ.  κορν φλάουερ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. θυμάρι
κόκκους πιπεριού
αλάτι

Οδηγίες:

1. Πλένουμε το φιλέτο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2. Με τις φέτες μπέικον τυλίγουμε κάθε κύβο φιλέτου με μία φέτα και καρφώνουμε δύο οδοντογλυφίδες, ώστε να μην ξετυλιχτεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τυλίγουμε όλα τα κομμάτια του φιλέτου.

3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια.

4. Ζεσταίνουμε το κονιάκ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανάβουμε το κονιάκ, κουνάμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σβήσει η φλόγα.

5. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

6. Αφήνουμε τα κρασοφιλετάκια να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν για 1-1 ½ ώρα.

7. Για να δέσουμε τη σάλτσα, διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει λίγο για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Κατηγορία:
Πιάτο: