BACK

Ζύμη για γλυκιά τάρτα

Η βασική ζύμη για όλες τις γλυκές τάρτες

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

  • 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμ. βούτυρο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
  • 30 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού (βιολογικού κατά προτίμιση)
  • λίγο κρύο νερό

Οδηγίες:

Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη σε καθαρή επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας, προσθέτουµε τα κομματάκια από το βούτυρο και το τρίβουμε µε τα δάχτυλα μας μέχρι τα υλικά να σχηματιστούν σαν χοντροκομμένα ψίχουλα.
Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, και ανακατεύουμε για να ενωθεί η ζύµη. Την κάνουμε μία μπαλίτσα την τυλίγουµε σε µεµβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί  γιά τουλάχιστον  45 λεπτά.
Την ανοίγουµε σε φύλλο πάχους ½ εκ και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα, τοποθετούμε από πάνω  λαδόκολλα την γεμίζουμε με ρύζι ή ρεβύθια ή τα ειδικά βαρίδια για ψήσιμο τάρτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στόν αέρα στούς 175 0C για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούµε την λαδόκολλα και ψήνουµε ακόμα γιά 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουµε να κρυώσει και έχουμε έτοιμη την τάρτα μας γιά οποιαδήποτε γλυκιά γεμιση επιθυμούμε.

Tips

* Tip : Μπορούμε να κρατήσουμε την τάρτα μας για μία εβδομάδα στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα.