BACK

Xοιρινό με κόκκινο κρασί και σάλτσα από κόλιανδρο - Αφέλια

Μια απλή συνταγή με υπέροχη, πλούσια γεύση και άρωμα από κόκκινο κρασί και κορίανδρο. Σερβίρεται με πουρέ πατάτας, βραστά λαχανικά, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

1 Κιλό άπαχο χοιρινό κρέας με το κόκκαλό του τεμαχισμένο σε κύβους
200 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. χοντραλεσμένοι σπόροι κοριάνδρου
αλάτι και πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ξυλάκι καννέλα
6 κ.σ. ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο

Οδηγίες:

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κρέας να μαριναριστεί με το κρασί και τα μπαχαρικά για  8-10 ώρες στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, την οποία κρατάμε για αργότερα.
  •  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο-λίγο τους κύβους του κρέατος μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν κάπως τραγανιστό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο λάδι.
  • Σκουπίζουμε όλα τα υπολείμματα του λαδιού από την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα και τόσο κρύο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, είτε στο φούρνο είτε στο μάτι της κουζίνας, για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.  Στο τέλος το κρέας θα πρέπει να έχει πιει σχεδόν όλο του το ζουμί αφήνοντας μια πηχτή σάλτσα. Εάν το κρίνουμε απαραίτητο, αφήνουμε τα αφέλια να γίνουν για άλλα δέκα λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι να πιουν όλο το επιπλέον ζουμί.