BACK

Τσιζκέικ με Κολοκύθα και Ρικότα

 

Ένα πραγματικά ασυνήθιστο τσιζκέικ με κολοκύθα, γιαούρτι και τυρί κρέμα για τη γέμιση.

Είναι ιδιαίτερα γλυκό που συνοδεύεται άψογα με γιαούρτι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

 

Για τη βάση:


250 γρ. μπισκότα με τζίντζερ
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
½ κ.γ. κανέλα


Για τη γέμιση:


500 γρ. γιαούρτι TOTAL
500 γρ. κολοκύθα ,κομμένη σε κυβάκια των 3 εκ.
125 γρ. τυρί ρικότα
125 γρ. τυρί κρέμα
4 αυγά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.

Σοτάρετε την κολοκύθα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να ροδίσει.

Όταν κρυώσει, την ξεφλουδίζετε και τη λιώνετε με ένα πηρούνι για να γίνει πουρές.

Ο πουρές δεν θα πρέπει να έχει ύγρα.

Τοποθετείτε σε ένα ταψί 23 εκ. μια διπλή στρώση από αλουμινόχαρτο (το ταψί θα πρέπει να είναι στεγνό) και αντικολλητικό χαρτί.

Για τη βάση:

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτετε την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και μετά κάνετε μια ομοιόμορφη στρώση του μείγματος στη φόρμα.

 

Για τη γέμιση:

Χτυπάτε στο μπλέντερ 125 γρ. γιαούρτι TOTAL, την κολοκύθα, τη ρικότα και το τυρί κρέμα.

Προσθέτετε τα αυγά, τη ζάχαρη και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/