BACK

Τραγανός σολομός με τοματίνια,σχοινόπρασο και λεμόνι.

Ο σολομός είναι ένα αγαπημένο ψάρι, με υψηλά ωμέγα 3 λιπαρά, μαγειρεμένο με απλότητα και τοπικά ολόφρεσκα υλικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

4 φιλέτα σολομού, καθαρισμένα
200 γρ ντοματίνια Νάξου (ή ότι μπορείτε να βρείτε)
χυμό από ένα λεμόνι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο.
Ελέγχουμε τα φιλέτα για τυχόν κόκαλα.
Αλείφουμε τα φιλετα σολομού με ελαιόλαδο και από τις 2 μεριές πολύ καλά.
Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο κατά βούληση.
Λαδώνουμε ελαφρώς και τα τοματίνια και καρυκεύουμε.
Τοποθετούμε προσεχτικά τα φιλέτα στο τηγάνι και τα τοματίνια.
Μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ενώ κουνάμε ελαφρώς το τηγάνι να γίνουν και
τα τοματίνια.
Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το σχοινόπρασο.


Σερβίρουμε αμέσως.


Ιδανική γαρνιτούρα θα μπορούσε να ήταν λίγο άγριο ρύζι στον ατμό.