BACK

Τιραμισού αυθεντικό και νόστιμο

Το τιραμισού δεν είναι παραδοσιακό γλυκό, αλλά δημιουργήθηκε στις δικές μας  ημέρες στο “Le Beccherie” στην περιοχή του Treviso.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (4 votes)

Συστατικά:

500 γρ mascarpone σε θερμοκρασία δωματιίου
200 γρ ζάχαρη άχνη 
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

300 γρ σαβαγιαρ
100 γρ γάλα
2 μερίδες καφές εσπρέσσο
2 σφηνάκια kahlua
κακάο

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τον καφέ, το γάλα και το Κahlua σε ένα μπολ.
Με μίξερ χτυπήστε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ανακατέψτε μέσα απαλά το μασκαρπόνε.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατέψτε τα πάλι απαλά με το προηγούμενο μείγμα του τυριού-κρόκων.
Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ με το γάλα και το λικέρ , στρώστε τα σε ταψί η χωρίστε τα σε ποτήρια.
Ρίξτε από πάνω την κρέμα κια στρώστε την με μια σπάτουλα.
Αν θέλετε κάντε και 2η στρώση ακολουθώντας τα ίδια βήματα, και βάλτε το στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα , πασπαλίστε με σουρωτηράκι το κακάο.
Καλό θα είναι να καταναλωθεί άμεσα  γιατί η κρέμα του είναι ευαίσθητη σε αλλοίωση.
 

Tips

Αν θέλετε δεύτερη στρώση, διπλασιάστε τα υλικά. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε σε ατομικά μπωλ διάφανα.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: