BACK

Τηγανίτες με ελιές και μαντζουράνα

Στη νηστεία παίζουμε, για ν' αντέξουμε! Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι τηγανίτες αρέσουν πολύ σε όλους, ανεξαρτήτως νηστείας! Η μαντζουράνα κλέβει την παράσταση σε μια κατά τα άλλα γνωστή κι αγαπημένη γεύση!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 -4 φλ. χλιαρό νερό
1/2 κιλό αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1/2 φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 κ.γλ.  μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1  ξερό κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα βότανα, τις ελιές, το αλάτι & πιπέρι.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

3. Ρίχνουμε όσο νερό χρειασθεί, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας όχι και τόσο σφιχτός πολτός.

4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα μας, κουταλιά – κουταλιά.

5. Γυρνάμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές για να ψηθούν καλά.

6. Τοποθετούμε σε πιατέλα που έχει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει όλο το λάδι. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.