BACK

Τάρτες με σπαράγγια και μους κοτόπουλου

Το σπαράγγι, το πιο ευγενές λαχανικό της άνοιξης, είναι από τα πλουσιότερα τρόφιμα σε θρεπτικά συστατικά.

Με  την ελάχιστη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες, είναι διαιτητικό και θεωρείται από τις σπουδαιότερες τροφές για φαρμακευτικούς σκοπούς λόγω μίας διουρητικής ουσίας της ασπαραγγίνης. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

1 φύλλο κρούστας
200 γρ κοτόπουλο (φιλέτο στήθος)
2 ασπράδια
½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
16 σπαράγγια
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
2 φέτες ψωμί τοστ τριμμένες σε ψίχουλα
2 κ. σούπας βούτυρο

Οδηγίες:

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει και το απλώνουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για ταρτάκια (ή μπορούμε να κάνουμε μία τάρτα 20 εκ, περίπου).

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βουτάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει 3-4 λεπτά και αμέσως τα βάζουμε σε παγωμένο νερό.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κοτόπουλο μαζί με την κρέμα γάλακτος, τα ασπράδια, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Απλώνουμε την μους στις τάρτες, κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρότερα κομμάτια και τα μοιράζουμε στις τάρτες.

Πασπαλίζουμε τις τάρτες με το τριμμένο ψωμί του τοστ, την παρμεζάνα και το βούτυρο. 

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 20-30 λεπτά περίπου και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

 

Από το βιβλίο "Ημερολόγιο Μαγειρικής για το 2005" του Βαγγέλη Δρίσκα.

Tips

<p>Για να διατηρήσετε τα σπαράγγια, τα βάζετε σε ένα ποτήρι με 1-2 δάχτυλα νερό όπως και τα λουλούδια. Κρατείστε τα στο ψυγείο όχι περισσότερο από 2-3 ημέρες γιατί όσο μένουν κομμένα, χάνουν τη γλυκιά τους γεύση και αρχίζουν να πικρίζουν.</p>