BACK

Τάρτα τυριού καστελάνο με αγκιναράκια Τήνου

Η τάρτα τυριού Καστελάνο με αγκιναράκια Τήνου θα σας πλημμυρίσει τον ουρανίσκο άρωμα Αιγαίου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

Υλικά για τη λεπτή βάση τάρτας (για φόρμα στρογγυλή ή τσέρκι διαμέτρου 20-21 εκ.)

120 γρ. περίπου 10 μεγάλες φρυγανιές χωριάτικες, ολικής  

80-100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

 

Υλικά για τη γέμιση 

320 γρ. τυρί καστελάνο

1 κ.σ. γεμάτη ψιλοκομμένο κρίταμο

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αγκιναράκια Τήνου σε ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κατασκευή βάσης

Βάζω τις φρυγανιές στο μούλτι και τις αλέθω.

Τις ανακατεύω σε ένα μπολ καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι σαν βρεγμένα ψίχουλα.

Ζυμώνω ελαφρά ώστε να ομογενοποιηθούν με τη μαργαρίνη.

Στρώνω στη φόρμα μου αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνω τις θρυμματισμένες και βρεγμένες με τη μαργαρίνη φρυγανιές και τις απλώνω προσεχτικά με σπάτουλα, κουτάλι ή με τα δάχτυλα σε όλο τον πάτο.

Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο περίπου για 1 ώρα.

 

Εκτέλεση για την γέμιση

Κόβω σε κομμάτια το τυρί και το βάζω στο μούλτι μαζί με τον ψιλοκομμένο κρίταμο και τις 3 ή 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

Το αποτέλεσμα θέλω να είναι μια πυκνή αλλά εύπλαστη κρέμα, την οποία και θα απλώσω στην κρύα τάρτα μου.

Κόβω στη μέση τα αγγιναράκια.

Βγάζω την κρύα τάρτα από το ψυγείο, απλώνω απάνω της προσεχτικά την κρέμα του τυριού με το κρίταμο και πάνω της τοποθετώ τα αγγιναράκια.

Την ξαναβάζω στο ψυγείο ώστε να παγώσει καλά και όταν είναι να την σερβίρω, αφαιρώ με προσοχή το τσέρκι, την μεταφέρω σε στρογγυλή πιατέλα και από εκεί αφαιρώ και το αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

 

Ευχαριστούμε την Blogger κα Δήμητρα Χερουβείμ για την συνταγή της από τον διαγωνισμό του #Tinos Food Paths

​Άλλες συνταγές της μπορείτε να δείτε  και στο http://www.foodcollection.gr/