BACK

Τάρτα με Κολοκύθα & Τζίντζερ

Ένα εξαιρετικό φθινοπωρινό πιάτο με κολοκύθα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

 

100 γρ. γιαούρτι TOTAL
1 έτοιμη βάση τάρτας
500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 αυγά
20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. ζάχαρη
¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και ψήνετε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στο μεταξύ, βάζετε την κολοκύθα στον ατμό για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε την κολοκύθα στο μούλτι τροφίμων και την πολτοποιείτε.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί η γέμιση της τάρτας.
Χύνετε το μείγμα πάνω στη βάση της τάρτας και ψήνετε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι η γέμιση να δέσει.

Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/