BACK

Ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί

Απλή στην παρασκευή αλλά γευστικότατη και πικάντικη σε παρασύρει σε πραγματικά ασταμάτητα τσιμπολογήματα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (3 votes)

Συστατικά:

2 μεσαία κρεμμύδια

χυμό από 1,5 λεμόνι (ή και περισσότερο αναλόγως πως την προτιμούμε)

150 γρ. Ταραμά λευκό

750 ml σπορέλαιο

ελάχιστο λευκό πιπέρι

ελάχιστο καπνιστό σολωμό (1 κ.γ.)

Οδηγίες:

1. Βάζουμε σε food procesor τα κομμένα αρχικά κρεμύδια και αφού πολτοποιηθούν προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να είναι τελείως υγρό το μείγμα.
2. Προσθέτουμε το σολωμό και χτυπάμε να διαλυθεί και μετά προσθέτουμε τον ταραμά και πάλι χτυπαμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
3. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο μέχρι να δέσει η ταραμοσαλάτα και στο τέλος διορθώνουμε με λίγο λεμόνι και βάζουμε το λευκό πιπέρι.