BACK

Ταλιατέλες με καβουρμά, πράσα και ντομάτα

Δυνατή γεύση και έντονες χροιές από τον καβουρμά και το πράσο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ ταλιατέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
200 γρ καβουρμά
800 γρ ντομάτες κονκασέ
½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
½ μάτσο μαϊντανό
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
100 γρ γραβιέρα

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια, σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε για 5 λεπτά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά  15-20 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στην σάλτσα το γιαούρτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.